Povesteam zilele trecut cu un coleg despre vesnica dilema a asigurarilor casco.

Ca si conducator prudent, daca timp de 5 ani nu am avut nici un incident, se merita sa-mi mai fac asigurare casco sau nu? In cazul meu, este vorba de aproximativ 50 de euro pe luna. La un calcul simplu, fara a include dobanda unui cont de economii, in 5 ani, ar fi fost vorba de 3.000 EUR (hai sa mergem pe sume aproximative). E mult? E putin? Asta ramane la latitudinea fiecaruia.

Masina mi-a fost evaluata anul acesta la 4.500 de euro, un Renault Symbol din 2007. In 7 ani, ajung sa platesc asiguratorilor masina inca o data, conditii in care daca am daune totale, primesc 75% din valoarea acesteia.

Concluzia la care am ajuns, este aceea ca se merita sa ai casco daca te simti cu musca pe caciula, sau daca nu esti singurul care conduce acea masina. Insa daca conduci prudent, e suficienta asigurarea RCA.

Cat despre asigurarea RCA, aici iarasi e mult de dezbatut.
Dupa noua grila de calcul, sumele difera FOARTE mult de la o companie la alta.
Inainte de a te hotara unde sa iti faci asigurarea RCA, foloseste un calculator RCA. Sunt multe disponibile pe net insa eu m-am oprit asupra celui de la rca ieftin, mi s-a parut mai usor de folosit.

Am avut un soc cand am calculat RCA-ul. Fiind masina inmatriculata pe tatal meu, RCA-ul a fost 230 de lei/an. Aceeasi masina, aceeasi companie de asigurari, RCA pe numele meu = 740 de lei. Diferenta: +320%.

Diferenta intre mine si tatal meu? El are carnet din 85 iar eu din 2006. Nici unul dintre noi nu a avut incidente pana acum.

Asadar, vrei sa economisesti niste bani? Ai face bine sa verifici preturile practicate intai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *