Daca vrei sa vizitezi Venetia, o perioada foarte buna e in luna aprilie. Biletele la avion sunt accesibile, cazarile la fel, iar vremea e numai buna pentru plimbari dealungul canalelor Venetiene, strecurandu-te pe stradutele inguste si intortocheate precum un labirint.

Mai jos am sa detaliez jurnalul unei calatorii de 3 zile in fascinanta Venetie.

Am zburat cu Wizz din Timisoara – Treviso. Biletele au fost cumparate in a doua parte a lunii februarie la pretul de 108 ron dus-intors. Calatoria cu avionul a durat 1h 15min la dus si 1h la intors.

Din aeroportul Treviso se poate ajunge in Venezia in 2 moduri:
– autobuzul care asteapta chiar la iesirea din aeroport (biletul costa 12eur / persoana, face 25min pana in Venetia).
– mijloace de transport in comun, autobuzul nr 6 de la aeroport pana la gara (1,5 eur / pers – sunt 3km pana la gara). Tren Treviso – Venezia (3,35eur / pers, ajunge in 20 min in Venetia).
Diferenta intre cele 2 alternative este de 7,15 eur, iar ca timp o jumatate de ora in plus daca includem asteptatul autobuzului si pe urma a trenului.

Am fost cazati in Mestre, la 7km de Venezia si am facut o alegere foarte buna. Pretul unui hotel de 4 stele cu micdejun inclus, a fost cat pretul unui hotel din Venezia de 3 stele.

Hotelul a fost situat chiar langa gara din Mestre, astfel ca autobuzul nr 2 care ne ducea in Venezia l-am luat chiar din fata hotelului. Vine din 15 in 15 min iar biletul costa 1,5eur. Calatoria dureaza 5-10 minute.

Venezia am vizitato la pas. E o senzatie unica sa te lasi pierdut pe strazile intortocheate trecand peste zecile de poduri de o parte sau alta a canalelor ce strabat intregul oras.

12961498_10208291247134009_3122629993358753518_n

Aproape la fiecare pod se afla gondolierii, care te cheama la o plimbare romantica cu gondola pe canalele inguste dar si pe Grand Canal. O calatorie cu gondola pentru 2 persoane costa 80 eur, dar se poate negocia pana la 60 eur, iar traseul dureaza 25 – 30 de minute si trece pe langa cateva palate, casa in care a locuit Casanova si casa lui Marco Polo. 13000363_10208291248094033_7900546864915626085_n

Orasul e plin de restaurante in fata carora chelnerii stau cu meniurile in mana si te poftesc inauntru. Sunt special concepute pentru turisti si nu va recomand sa intrati in ele pentru ca sunt mai scumpe decat restaurantele in care mananca italienii. In schimb o alegere mult mai buna sunt restaurantele mici si cochete de pe strazile laturalnice unde nu sunt foarte multi turisti.

Pentru 2 pizza si 4 pahare de proseco la pranz am platit 35eur. In Italia bacsisul e inclus pe nota de plata iar la majoritatea restaurantelor se plateste „coperta” (fata de masa) 2 eur / pers.

Daca va place espresso-ul va recomand sa il savurati la bar ca si italienii. Aici un espresso costa de cele mai multe ori 1 eur. Daca il bei pe terasa, aceeasi cafea costa 4-5 eur, pentru ca se plateste fata de masa si bacsisul chelnerului. In piata San Marco pretul unui espresso ajunge si la 25 de eur.

Ca tot am pomenit de San Marco, care este cel mai mare obiectiv turistic din Venetia, preturile si aglomeratia sunt pe masura. Mai jos este inregistrarea de la o parada pe care am prinso chiar cand am ajuns in piata.

In cea de-a doua zi am vizitat Murano, unde se fac celebrele bijuterii si ornamente din sticla de Murano. Am luat waterbus-ul numarul 3 din fata Garii, pretul unei calatorii find de 7,5 eur, iar traseul a durat 20 de minute. Murano e o insulita mica, iar dealungul canalului principal sunt zeci de magazine cu sticla, 2 ore fiind suficiente pentru vizitarea intregului oras, insa daca tot esti in Venetia chiar merita sa tragi o fuga pana aici sa iti iei un suvenir.

O alta insula renumita este Burano, in care se gasesc magazine de confectii, care se afla la 40 de minute de mers cu waterbusul de Murano. Noi nu am mai ajuns pana la Burano incat sa va povestesc cum a fost acolo.

Pentru vizitele insulelor, se poate ajunge doar cu waterbusul, iar pretul unui bilet costa 7,5 eur. Se poate opta pentru varianta de 24 de ore pretul acestuia fiind de 20 de eur, iar asta include calatorii nelimitate timp de 25 de ore cu waterbus-ul si cu autobuzul spre Mestre. Mai sunt si variante pentru 48 sau 72 de ore.

Ultima zi a city-break-ului am petrecuto in Treviso, am profitat de faptul ca aveam avionul seara. Treviso e un orasel micut, asemanandu-se cu Venetia, prin strazile inguste si canalele care-i strabat centrul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *