Una din regulile importante ale productivitatii cand vine vorba emailuri, este aceea de a le avea pe toate la un loc. Astfel ca verificarea lor sa nu dureze prea mult timp.

Un mod des utilizat este acela de a folosi un client de email (Thunderbird, Outlook etc.) in care sa importam toate emailurile pe care le gestionam.

Pentru portabilitate e recomandat sa se renunte la aplicatiile care sunt intalate si sa se foloseasca Gmail ca si client de email, care poate fi accesat direct din browser.

In Gmail se pot importa pana la 5 emailuri diferite, putandu-se da reply exact de pe emailul care a fost importat.

Cum se configureaza un email sa functioneze prin intermediul Gmail?

Loggin in contul curent de Gmail unde se doreste sa se primeasca toate emailurile, Settings -> Accounts and Import -> Add a POP3 mail account you own.

1. Se deschide popup-ul in care se introduce emailul care se doreste a fi importat in Gmail (ex: contact@domeniulmeu.ro)

2. Se completeaza userul si parola de conectare la FTP pentru domeniul respectiv.

3. Se continua pasii urmatori, pana cand se ajunge la „Send mail through your SMTP server?” unde e recomandat sa fie setata optiunea: „Send through Gmail (easier to set up)”

4. Cand se ajunge la ultimul pas, se trimite un email cu un cod de verificare pe emailul personal, pentru a se verifica autenticitatea emailului care se doreste a fi importat in Gmail. Dupa ce se introduce acel cod, se poate verifica emailul personal direct din Gmail.

 

Atat a fost tot. ­čÖé

Daca ai intampinat dificultati, lasa-mi un comentariu mai jos.

Razvan Stan.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *