Am descoperit o chestie super faina la Google Chrome. Se poate personaliza motorul de cautare, ca atunci cand cauti un site dar nu mai sti daca e .com sau .ro sau .net etc.. poti scrie in adres bar: > razvanstan si deschide automat razvanstan.ro. Defapt aceasta personalizare iti acceseaza primul site din cautarea google. Practic are aceeasi functie cu butonul „I`m Feeling Lucky” sau pentru cei ce prefera varianta in romana „Ma simt norocos”.

Ok, cum faci asta?

1. Clic dreapta pe adres bar – acolo unde scri www…….

2. Edit search engines

3. La “Add a new search engine” dai un nume – eu am pus Google Search, la “Keyword” alegi ce caracter vrei sa tastezi inainte de un cuvant cheie  de un cuvânt cheie – de ex: „>”, iar la URL pui http://www.google.ro/search?q=%s&btnI=Im+Feeling+Lucky

Acum deschide un nou tab si tasteaza: > romania si dai enter, ar trebui sa te duca pe wikipedia.

De specificat ca intre caracterul special si cuvantul cautat trebuie sa lasi spatiu sau tab 🙂

3 Thoughts on “Cum sa iti personalizezi cautarile pe Chrome”

 • Eu prefer Firefox, care din versiunea 3.x îți oferă posibilitatea să adaugi keyword search.

  Intri pe site-ul dorit, dai click dreapta pe inputul de search și ai opțiune „Add a keyword for this search” și nu te mai complici cu parametrii în url. Merge chiar dacă trimiterea datelor se face pe POST (nu neapărat din url) – Chrome nu știu dacă poate face asta.

  Nu cred că are rost să zic că e mult mai comod, mai ales dacă vrei să adaugi keyword search pentru site-uri nu la fel de celebre ca și Google (unde știi URL-ul pentru search).

  Eu personal folosesc keyword search pentru orice altceva în afară de google (Youtube [y], Wikipedia [w], PHP.net [php], api.drupal.org [api], WolframAlpha [wa] etc…).

 • E faina cautarea de pe firefox, nu stiam de ea. Mi-am pus si eu cateva siteuri pe care le utilizez frecvent.

  Multumesc pentru pont :)

 • Frumos site, imi place :) Nu am mai vazut pe niciun blog/site prima pagina in care sa iti alegi asa articolele. Parca ar fi un „Razvan-chrome page” :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *