Ce este coachingul pentru mine?

Așa cum un sportiv de performanță are nevoie de un antrenor pentru a-și putea maximiza potențialul și noi avem nevoie de un coach atunci când simțim că batem pasul pe loc sau că ne învârtim în cerc, când situațiile mai puțin plăcute din viața noastră tind să se repete ciclic, când ne propunem cu un foarte mare entuziasm să îndeplinim un obiectiv, dar pe parcurs rămânem fără energie ca să mai putem trece linia de finish.

Revenind la exemplul cu sportul, antrenorul nu ia locul sportivului pe teren niciodată, tot ce face el e să își ghideze clientul astfel încât să scoată tot ce e mai bun din el încât să învingă adversarul. Coach-ul antrenează, nu luptă în locul sportivului, la fel și în cazul nostru coach-ul nu rezolvă problemele, nu dă soluții clientului ci doar îl antrenează ca el să devină cea mai bună varianta a sa.

În octombrie 2017 a venit timpul pentru a trece la un alt nivel în ceea ce privește dezvoltarea mea ca persoană. A fost momentul în care am început școala de coaching, în cadrul școlii Pleiade. După 6 luni, etapa de formare s-a încheiat, o dată cu certificarea din partea ANC, iar acum începe o nouă etapă de aprofundare, care include atât continuarea studiilor în cadrul formării de master cât și studiu individual și aplicare practică.

Ce înseamnă coachingul pentru mine?

Înseamnă un stil de viață, o stare de prezență continuă, un mod prin care îmi pot lărgi orizonturile. Coachingul înseamnă non-judecată și acceptarea la celălalt ca este capabil și are potențial. Coachingul înseamnă sa nu mai caut soluții pentru problemele altora, ci prin stare de prezență să ii ghidez dacă aceștia au nevoie, să își găsească singuri răspunsuri și soluții la situațiile care îi frământă.

De ce fac eu coaching?

Pentru că vreau să generez schimbare în rândul acelor oameni care își doresc să găsească răspunsuri la provocările pe planul financiar, să înțeleagă care e direcția în care vor să se îndrepte și mai ales de ce?

Visul nostru care costă mulți bani sau poate chiar foarte mulți pentru nivelul actual de percepție, oare chiar al nostru cu adevărat? Sau e preluat și indus de către societate.

“Prea mulți oameni cheltuie banii pe care nu îi au, pentru a cumpăra lucruri de care nu au nevoie doar pentru a impresiona persoane care nu contează” – Will Smith

Fac coaching pentru că îmi doresc să aduc un nivel de conștientizare asupra tiparelor care le urmăm zi de zi. Fie că este vorba de un program de muncă de 8 ore, care se repetă cu precizia ceasului elvețian, lucru-casă lucru-casă, fie că e vorba de a înghesui proiecte peste proiecte, cursuri după cursuri, mai unu și încă unul! (cum era și în cazul meu până nu demult).

Care este scopul tuturor acestor lucruri?
De ce facem ceea ce facem, zi de zi?

La astfel de întrebări mi-am răspuns cu succes datorită tehnicilor aplicate prin intermediul coaching-ului.

De ce m-ai alege pe mine să fiu coach-ul tău?

Răspunsul la această întrebare vine din pasiune și dedicare pentru ceea ce fac. Pasiune pentru coaching, pasiune pentru dezvoltare personală, pasiune pentru educație financiară și investiții, completându-se cu rigurozitatea și gândirea structurată pe care am dezvoltat-o în urma multor ani de programare în spate.

Iți mulțumesc dacă ai citit până aici, iar înainte de a încheia, am o întrebare pentru tine la care apreciez dacă îmi lași un răspuns mai jos:

Dacă ar fi să cunoști un coach financiar, ar fi un subiect pe care ți-ai dori să lucrezi?

 

Cu drag,
Răzvan.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *