Ce este Timinvest?

Când am început să învăț despre investiții, lucrul care mi-a lipsit cel mai tare a fost o comunitate locală. Mi-aș fi dorit din tot sufletul să existe un grup, un club în care oamenii se întâlnesc și discută pe teme de investiții. Vroiam să cunosc oameni care deja făceau ceea ce îmi doream eu să învăț și de la care aș fi putut să fur meserie.

Vroiam să știu care au fost primii lor pași, cum au început, ce greșeli au făcut și ce au învățat din ele. Să știu care au fost mentorii lor și care sunt materialele cu care ar trebui să încep studiul.

Mă simțeam captiv într-un ocean de informații dar înaintam către nicăieri, ca o barcă în derivă.

În afara câtorva seminarii sporadice care se mai organizau din când în când, poate o dată la jumătate de an sau chiar mai rar, am rămas doar cu dorința.

Nu îmi venea să cred că într-un oraș de mărimea Timișoarei, nu există o mână de oameni care să se întâlnească regulat și să împărtășească din experiențele lor. În fond oportunitățile cele mai mari apar atunci când cunoști și discuți cu oameni care au aceleași interese ca și tine. Iar în investiții este loc pentru oricine. Nu vorbim aici de ponturi sigure de a da un tun, ci de educație financiară și investițională, să știi și ce să faci cu banii după ce dai tunul :).

Au trecut ani și nimeni n-a mișcat nimic în direcția aceasta. M-a consolat oarecum faptul că s-au făcut comunități online care au întradevăr activitate și informații foarte valoroase.

După seminarul de psihologie investițională, am fost plăcut surprins să văd că mai sunt oameni care au aceeași nevoie ca și mine, care vor să ne întâlnim și să discutăm pe teme investiționale.

De aici până la Timinvest a fost doar un pas.

I-am scris mentorului meu, Luca Dezmir, să-i povestesc despre idee și concept. Luca e omul care m-a introdus în tainele educației financiare și a investițiilor. Cartea lui, Ieși din labirint, a fost printre primele citite pe acest subiect și mi-a deschis ochii la vremea respectivă. Era anul 2010.

După prima întâlnire cu Luca, am pus pe foaie planul. Am plecat de la premiza că investițiile cuprind o gamă mult prea largă de produse și soluții, iar a căuta un singur subiect care să satisfacă toate nevoile e practic imposibil.

Am împărțit întâlnirile Timinvest în 3 categorii mari și late, după cum urmează:

Imobiliare

Întâlniri în care vom discuta despre tot ce are legătură cu acest subiect. De la prospectare și analize de piață, la achiziții de proprietăți, construcții și renovarea acestora, până la închiriere pe termen lung sau în regim hotelier.

Investiții cu risc mediu

În cadrul acestor întâlniri ne concentrăm atenția asupra acelor investiții în care riscul e mai scăzut spre mediu. Ne referim aici de la depozite bancare și titluri de stat la obligațiuni, acțiuni, ETF-uri și alte produse financiare fără levier.

Investiții financiare cu risc ridicat.

Aici începe nebunia ?

Cripto, forex, mărfuri, produse derivate și orice alte produse care se tranzacționează cu levier sau cu o volatilitate crescută.

În fiecare lună abordăm prin rotație una din cele 3 categorii.

Luna aceasta ne concentrăm atenția pe imobiliare (vezi aici agenda). În iulie vorbim despre investiții cu risc mediu iar în august despre cele cu risc ridicat, din septembrie o luăm de la capăt cu imobiliarele.

Timinvest își dorește să fie o comunitate și un mediu în care oamenii să poată afla despre mai multe categorii de investiții și să descopere ce anume li se potrivește cel mai bine nevoilor pe care le au acum.

În cadrul acestor întâlniri ne dorim să facem educație și să învățăm unii de la ceilalți din experiențele avute de-a lungul timpului.

Întâlnirile sunt gratuite și nu implică nici o obligație din partea participanților. Locurile sunt limitate și înscrierea la fiecare eveniment este necesară. În cazul în care nu mai poți să ajungi, deși te-ai înscris, apreciem dacă ne trimiți un mesaj/email în care să ne spui acest lucru, iar prima persoană de pe lista de așteptare să poată veni în locul tău.

Mai multe detalii despre proiect, găsești aici: timinvest.ro.

M-aș bucura să îmi spui într-un comentariu cum ți se pare această inițiativă și ce subiecte ți-ar plăcea să fie abordate în cadrul întâlnirilor? Chiar dacă nu ești din Timișoara sau nu poți participa, fă un exercițiu de imaginație, pentru noi ar fi tare de folos.

Îți mulțumesc,
Răzvan.

Similar Posts

3 Comments

  1. În clipa asta, mi-aș dori să mă pot teleporta din București în Timișoara pentru a participa la întâlnirile voastre ?

    Cu siguranță este o inițiativă benefică pentru cei la începutul drumului în investiții, dar și pentru cei mai experimentați datorită schimbului de bune practici pe care îl pot face.

    Mult succes, Răzvan!

  2. Asemenea tie si eu tajeam dupa un mediu in care sa cunosc oameni mai destepti decat mine si in urma interactiunii cu ei sa ma dezvolt.
    Va felicit, pe tine si pe Luca, si de abia astept sa particip la intalniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *