Ce te frustrează când vine vorba de bani?

Am vorbit săptămâna trecută de motivele pentru care nu punem bani deoparte, însă dacă privim mai atent, aceste motive sunt strâns legate de convingerile negative pe care ni le spunem zi de zi inconștient.

Putem ajunge la convingeri negative plecând de la ceea ce ne frustrează când vine vorba de bani.

Pe mine mă frustra faptul că după ce am reușit să economisesc nu puteam să-mi creez surse de venit pasiv. Știam cât e de important să pun banii să muncească pentru mine, la fel cum un fumător știe că tutunul îi dăunează sănătății, dar nu făceam nimic în privința asta.

Mergând pe firul acțiunii în spate, prin elemente de coaching, am ajuns la o poveste din copilărie când în familie se economiseau banii, dar atât. Nu se făcea ceva mai departe cu ei, nu se puneau la treabă, de frică să nu fie pierduţi.

Văzându-i pe alți prieteni/cunoscuți că au risipit bani în diferite investiții mai mult sau mai puțin inspirate, părintii nu au mai avut curaj să facă ceva cu banii respectivi, lăsându-i să se adune iar mai târziu să facă anumite achiziții. Evident că și eu am preluat acel comportament la rândul meu. Nu m-aş fi gândit că ar putea fi o convingere negativă, dar analizând acel lucru care îmi crea frustrare am putut să văd de unde vine defapt. Iar convingerea limitativă era sub forma „mai bine las banii în depozit chiar dacă nu produc nimic, decât să fac investiții și pe urmă să-i pierd”.

Ce s-a întâmplat după?

Am reușit să trec peste acel blocaj şi să fac primele investiții simțind cum se deblochează acea energie.

Aceste convingeri negative ne încetinesc evoluția noastră și ne afectează indiferent că vrem să economisim, să investim sau să scăpăm de datorii odată pentru totdeauna.

Dacă te întreb ce convingeri limitative ai preluat în legătură cu banii, probabil îţi va fi dificil să găsești un răspuns.

Dar haide să le descoperim împreună.

Spune-mi ce anume te frustrează acum când vine vorba de bani?

Ce ai vrut să faci şi nu ai reușit?

Similar Posts

One Comment

  1. buna, vreau sa stiu concret cum se fac bani onest in tara asta, poate exista si nu am vazut eu dar nu am gasit decit cursuri, sfaturi……nimic concret la obiect. La virsta mea nu mai pierd timp cu ce am invatat in facultate. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *