|

Cum a fost la seminarul interactiv de psihologie investițională

În 18 aprilie dorința de a trece din online, la evenimente în offline a devenit realitate, odată cu seminarul interactiv organizat împreună cu cei de la XTB România. Tema evenimentului a fost centrată pe domeniul psihologiei investiționale. 

M-am bucurat să văd un asemenea interes din partea comunității locale, asupra acestei teme, în sală fiind prezenți aproape 50 de persoane. 

La final 39 dintre participanți au completat formularele de feedback foarte utile pentru mine și pentru o organizare mai bună pe viitor. Am extras de aici câteva date interesante.

Cu ce au plecat oamenii de la eveniment? 

  • foarte multe informații utile pe care le căutam de ceva timp pe internet
  • idei bune despre frica de piață
  • cât de mult contează partea emoțională în investiții, care sunt fricile în tranzacționare, cărți de citit legate de subiect
  • informații despre comportament
  • consider că informațiile oferite precum și recomandările de cărți au fost extrem de utile.
  • strategii de control a emoțiilor 
  • am înțeles importanța autocunoașterii, să-mi cunosc emoțiile, să scriu jurnal
  • lucruri de care să țin cont în general la investiții
  • atenția la latura psihologică și imporțanta ei
  • o grămadă de informații bune despre cum să tranzacționăm mai bine 

Cu ce am plecat eu de la acest seminar? 

Cu satisfacția că am putut aduce conștientizare și valoare oamenilor prezenți în sală și cu o dorință mare de a mai face astfel de evenimente. Cu bucuria că am cunoscut oameni faini cu o experiență vastă în tranzacționare și care au împărtășit faptul că psihologia e un factor important și decisiv asupra rezultatelor pe termen lung. 

Ce spun câteva persoane care au fost în sală?

Ca sa poti invata din greseli trebuie mai intai sa iti dai seama de ele, iar in trading una din marile probleme este instinctul uman de a se baza pe emotii. Pentru mine a fost un seminar bun, de la care am ramas cu informatii importante si la care ma bucur ca am putut participa. Un seminar la care Razvan a reusit sa vorbeasca pentru toate grupele de investitori, de la inceptori la avansati, despre emotiile care pot aparea in timpul unei tranzactii si despre posibile cauze si solutii pentru a deveni investitori mai buni.

Multe insight-uri interesante la Seminarul interactiv de psihologie investițională prezentat de Răzvan Stan. Experiența lui Răzvan, dar și preocuparea sa pentru domeniul psihologiei investiționale au adus valoare acestui seminar – pe lângă publicul timișorean, deschis, informat și dornic să afle mai multe în legătură cu investițiile. Am plecat cu idei noi și dorindu-mi să explorez mai departe subiectul, esențial pentru a avea succes ca investitor.

Aseară la seminar am conștientizat felul în care luăm decizii în cadrul tranzacțiilor și în general al investițiilor, mi-am dat seama că de multe ori fricile și emoțiile ne sabotează în a lua deciziile cele mai bune, iar, conștientizând emoțiile, putem lua decizii mai bune.

Se vede că ai experiență și că ai făcut greșeli din care ai învățat foarte multe lucruri.

Merci pentru lucrurile prezentate la seminar, sunt sigur că imi vor folosi – e bine să înveți și din greșelile altora, nu doar din cele personale ?.

Mulțumesc XTB, pentru organizarea acestui eveniment, la cât mai multe de acest fel ?

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *